бяло вино

Не само червеното, и бялото вино крие своите здравословни ползи

Традиционно, когато заговорим за ползите от виното, имаме предвид червеното вино. Оказа се обаче, че бялото вино е не само вкусно и особено приятно през лятото или към ястия от птиче месо, а също така и всичко от средиземноморската кухня, но е и полезно за здравето. Точно така – не само червеното, но и бялото вино крие своите здравословни ползи и съвсем наскоро, учени от Университета в Анкара дори ги доказаха. Днес, ние само ще ви ги изброим, и ще ви напомним, че в нашата селекция от вина, разполагаме и с чудесни предложения за бяло вино.

Бялото вино има изключително много антиоксиданти

По-интересното е, че въпросните учени доказали, че антиоксидантните свойства на бялото вино по нищо не отстъпвали на тези на червеното. И в двата вида вино има специални съставки, които подпомагат преборването на тялото със свободните радикали.

Бялото вино предпазва от няколко вида заболявания

Доказано е, че чаша бяло вино на ден-два подпомага превенцията срещу всякакви заболявания на белия дроб. Още един екип от университетски учени – този път тези от Бъфало – доказват, че умерената консумация на бяло вино е задължителна за хора с проблеми с белите дробове. Също така, бялото вино предпазва и от рак на гърдата, а всички знаем, че обикновено, то се харесва повече именно от дамите.

Без махмурлук, без затлъстяване

Бялото вино е изключително ниско калорично, което отново го превръща в идеалната напитка за дамите. То обаче е идеален вариант и за празниците, когато се прекалява с алкохола, защото рядко предизвиква махмурлук и главоболие на другия ден. Естествено, последното не се отнася до големи количества изпити бяло вино, а също така и за специалните пенливи бели вина.

Бялото вино подобрява настроението и помага преборването на депресии

Извън кръга на шегата, че алкохолът депресия не го лови, учените от Анкара показали нагледно как една чаша вино на ден може да е еднакво ефикасна, колкото са успокоителните за хора с паник атаки и други подобни депресивни състояния.

А вие обичате ли бяло вяно?

Вашият коментар